sreda, 6. avgust 2014

žepki iz skutinega testa

po receptu mame a.

potrebujemo:
25 dag moke
pol zavitka pecilnega praška
20 dag masla
ščepec soli
25 dag skute
marmelada za polnjenje
1jajce za mazanje (stepeno)

v moko, presejano s pecilnim praškom zdrobiš maslo.
soliš, dodaš pretlačeno skuto in vse hitro pogneteš v testo.
razvaljaš ga za nožev rob debelo in izrežeš kroge z obodom za krofe ali s kozarcem.
napolniš z marmelado, po robu namažeš z jajcem in prepogneš.
polkrožni rob dobro stisneš s pomočjo vilic.
pomažeš z jajcem in spečeš na 190 stopinj 
(če pečeš oba pekača skupaj, je najbolje vklopiti ventilator), 
da so lepo rumeno zapečeni.

najboljši so sveži, že ohlajeni.






ja,
najboljši so bili sveži :)

2 komentarja:

  1. Moja mama jih je pekla enako, samo brez jajca na koncu. Super so! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlični žepki,jaz dam namesto skute kislo smetano.Zmanjka v trenutku:)

    OdgovoriIzbriši